Lasagne – som Mamma selv laver den


Ingredienser

Denne opskrift er baseret på den fra Mortens opskriftsamling som var at finde på nettet tilbage i 1995… Jeg har tilføjet bacon og sambal olek for at spice det hele lidt op.

(8 personer)

Til at lægge sammen

  • 1000 g lasagneplader (hav rigeligt… jeg bruger mere end 2 pakker på denne portion)
  • 80 g reven parmesanost

Kødsauce

  • 200g Bacon tern
  • 1 tsk Sambal Olek
  • 800 g hk. oksekød
  • 4 fed hk. hvidløg (eller mere)
  • 2 stor hk. løg
  • 1 dl olivenolie
  • salt og peber
  • 5 laurbærblade
  • 1 tsk basilikum eller timian
  • 1 bouillonterning
  • 1 dl rødvin
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré 150 g

Bechamel

  • 100 g smør
  • 100 g mel
  • 1 L Sødmælk, cirka
  • salt og hvid peber
  • 1 tsk reven muskatnød
  • 150 g reven parmesanost

Instrukser

Kødsauce:

  • Svits bacon i olien til den begynder at blive let sprød. Tilføj løgene og svits middel varme til de er klare.
  • Tilføj hvidløg og efter 35-10 sek køddet. Svits til kød er brunet.
  • Hæld vinen ned over køddet og lad det koge ind. Kan med fordel gøres et par gange (2-3 dl vin).
  • Tilsæt tomatpuré og svits det lidt.
  • Tilsæt krydderier, flåede tomater, samt bouillon og lad det småsnurre i mindst 15 minutter. (gerne længere men tilsæt vand undervejs)

Bechamelsauce:

  • Bag melet af i smørret i en gryde.
  • Pisk mælken i lidt efter lidt. Dette tager noget tid.
  • Tilsæt krydderierne og parmesanosten og lad saucen koge godt igennem.

Lasagne:

  • Kog lasagnepladerne (3-4 ad gangen) i rigeligt saltet vand, tilsat lidt olie, i 5-6 minutter. Lasagnepladerne tages op af det kogende vand og lægges til afdrypning på et tørt klæde.

Samling:

  • Smør ovnfast fad med olie.
  • Læg lasagnepladerne, kødsaucen og bechamelsaucen lagvis i fadene. Lagene skal være ret tynde. Strø med parmesanost mellem hvert lag.
  • Slut lagene med bechamelsauce og drys parmesanost.

Bagning:

  • Stil fadene i en forvarmet ovn ved 200 º i ca.30 min.