Ingredienser
Denne opskrift er baseret på den fra Mortens opskriftsamling som var at finde på nettet tilbage i 1995… Jeg har tilføjet bacon og sambal olek for at spice det hele lidt op.
(8 personer)
Til at lægge sammen
- 1000 g lasagneplader (hav rigeligt… jeg bruger mere end 2 pakker på denne portion)
- 80 g reven parmesanost
Kødsauce
- 200g Bacon tern
- 1 tsk Sambal Olek
- 800 g hk. oksekød
- 4 fed hk. hvidløg (eller mere)
- 2 stor hk. løg
- 1 dl olivenolie
- salt og peber
- 5 laurbærblade
- 1 tsk basilikum eller timian
- 1 bouillonterning
- 1 dl rødvin
- 1 dåse flåede tomater
- 1 dåse koncentreret tomatpuré 150 g
Bechamel
- 100 g smør
- 100 g mel
- 1 L Sødmælk, cirka
- salt og hvid peber
- 1 tsk reven muskatnød
- 150 g reven parmesanost
Instrukser
Kødsauce:
- Svits bacon i olien til den begynder at blive let sprød. Tilføj løgene og svits middel varme til de er klare.
- Tilføj hvidløg og efter 35-10 sek køddet. Svits til kød er brunet.
- Hæld vinen ned over køddet og lad det koge ind. Kan med fordel gøres et par gange (2-3 dl vin).
- Tilsæt tomatpuré og svits det lidt.
- Tilsæt krydderier, flåede tomater, samt bouillon og lad det småsnurre i mindst 15 minutter. (gerne længere men tilsæt vand undervejs)
Bechamelsauce:
- Bag melet af i smørret i en gryde.
- Pisk mælken i lidt efter lidt. Dette tager noget tid.
- Tilsæt krydderierne og parmesanosten og lad saucen koge godt igennem.
Lasagne:
- Kog lasagnepladerne (3-4 ad gangen) i rigeligt saltet vand, tilsat lidt olie, i 5-6 minutter. Lasagnepladerne tages op af det kogende vand og lægges til afdrypning på et tørt klæde.
Samling:
- Smør ovnfast fad med olie.
- Læg lasagnepladerne, kødsaucen og bechamelsaucen lagvis i fadene. Lagene skal være ret tynde. Strø med parmesanost mellem hvert lag.
- Slut lagene med bechamelsauce og drys parmesanost.
Bagning:
- Stil fadene i en forvarmet ovn ved 200 º i ca.30 min.