Mexicansk Risret


tak til Valdemarsro

Ingredienser

  • 2 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 gulerod, skåret i små tern
  • 1 squash, groftrevet
  • 0,50 rød chili, uden kernehus og finthakker (tilføj mere efter smag)
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 0,50 tsk kanel
  • 2 tsk røget paprika
  • 300 g basmati ris
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse sorte bønner
  • 140 g majs, fra dåse eller frost
  • 2 rød peberfrugt, skåret i små tern
  • 125 g cherrytomater, skåret i tynde både
  • 3 spsk olivenolie, til stegning
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet

Til servering

  • 1 avocado, skåret i tern
  • 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
  • 125 g cheddar ost, friskrevet
  • 1 spsk sriracha chilisauce, efter smag og behag
  • 1 lime, skåret i både

Instruks

  • Kom løg, hvidløg og gulerødder i en gryde med olie og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde og klare. Tilsæt squash, rød chili, spidskommen, koriander, kanel, røget paprika og rør godt sammen.
  • Kom basmatirisene i en sigte og skyl dem meget grundigt. Rør dem derefter i gryden sammen med grøntsagsboullion og hakkede tomater. Bring i kog under omrøring, skru ned for varmen og lad det simre under låg i 15 minutter.
  • Tilsæt bønner, majskerner og rød peberfrugt og varm igen op til kogepunktet. Læg låg på og sluk for varmen. Lad retten trække smag og risene blive møre i 15 minutter.
  • Smag til med salt og peber. Rør tomaterne i og anret risretten på et fad med tilbehøret til servering.