tak til Valdemarsro
Ingredienser
- 2 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 2 gulerod, skåret i små tern
- 1 squash, groftrevet
- 0,50 rød chili, uden kernehus og finthakker (tilføj mere efter smag)
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- 0,50 tsk kanel
- 2 tsk røget paprika
- 300 g basmati ris
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse sorte bønner
- 140 g majs, fra dåse eller frost
- 2 rød peberfrugt, skåret i små tern
- 125 g cherrytomater, skåret i tynde både
- 3 spsk olivenolie, til stegning
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Til servering
- 1 avocado, skåret i tern
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
- 125 g cheddar ost, friskrevet
- 1 spsk sriracha chilisauce, efter smag og behag
- 1 lime, skåret i både
Instruks
- Kom løg, hvidløg og gulerødder i en gryde med olie og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde og klare. Tilsæt squash, rød chili, spidskommen, koriander, kanel, røget paprika og rør godt sammen.
- Kom basmatirisene i en sigte og skyl dem meget grundigt. Rør dem derefter i gryden sammen med grøntsagsboullion og hakkede tomater. Bring i kog under omrøring, skru ned for varmen og lad det simre under låg i 15 minutter.
- Tilsæt bønner, majskerner og rød peberfrugt og varm igen op til kogepunktet. Læg låg på og sluk for varmen. Lad retten trække smag og risene blive møre i 15 minutter.
- Smag til med salt og peber. Rør tomaterne i og anret risretten på et fad med tilbehøret til servering.