Selleribøf


Selleri

Skær skrællen af sellerien. Skyl og skær den i 4 ens tykke skiver á ca. 3-3,5 cm tykkelse.

Smør bunden af en tykbundet gryde med et godt lag smør (gryden skal være stor nok til at alle selleri-skiverne kan ligge på bunden).

Læg selleri-skiverne fladt i bunden af gryden, så de har kontakt med smør og grydebund. Krydr sellerien med røget salt og peber og fordel resten af smørret, timianstilke, hvidløgsfed og laurbærblade oven på.

Hæld vand op så der er ca. 2,5 cm vand i gryden. Kom låg på og kog op. Kog ved god varme i 20-25 min. til sellerien er mør.

Tag låget af og damp alt vandet væk. Når vandet er væk begynder smørret at stege sellerien. Lad sellerien stege i ca. 7-8 min. til det dufter godt af brunet smør og sellerien har fået en gyldenbrun farve på undersiden.

Stil gryden til side og lad sellerien trække i gryden i ca. 10 min. inden den serveres.