Ingredienser:
- 4 dl lunkent vand
- 50 gram gær
- 50 gram smeltet smør
- 1 tsk flagesalt eller fint salt
- 1 spsk rørsukker
- ½ tsk stødt kardemomme
- 2 stk æg (1 til dejen og 1 til pensling)
- Ca 650 gram hvedemel
Sådan:
- Rør vand, sukker, kardemomme og gær sammen.
- Tilsæt lidt af melet og derefter de afkølede smeltede smør og ægget. Rør til en ensartet dej inden du tilsætter saltet og herefter stille og roligt tilsætter det mel, som dejen kan trække.
- Lad maskinen klare arbejdet og stop først æltningen, når dejen slipper skålens kanter.
- Dæk dejen til og stil den til hævning 1 times tid.
Lav imens tilbehøret klar.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 nogenlunde lige store stykker.Vil du have helt ens hotdogbrød, kan du veje hele dejklumpen og dele med 12. Vej så dej af til hvert enkelt brød. Måske lidt omstændigt, men det gir altså bare det pæneste resultat.
- Form til aflange pølsebrød og lad dem efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i 1/2 time.
- Pensl med sammenpisket æg og drys med hvide eller sorte sesamfrø.
- Bag brødene ved 200 grader (alm ovn) i ca 12 – 14 minutter.