Paprikagryde
INGREDIENSER:
- 200g. tofu
- 2 små løg
- 3 fed hvidløg
- 100g. svampe
- 1 aubergine
- 2 røde peberfrugter
- 2,5 tsk. sød paprika
- 1/2 tsk. røget paprika (eller sød paprika)
- 140g. tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl. grøntsagsbouillon
- 3 dl. sojafløde
- salt og peber
- Tilbehør:
- Ris
- Fladbrød
- Basilikum eller persille
SÅDAN GØR DU:
- (Se evt. opskrift video længere oppe) Dup tofuen med et viskestykke, så vandet presses ud. Skær tofuen i aflange firkanter eller smuldre den groft med fingrene. Steg stykkerne på panden i lidt olie i 4-5 min indtil tofuen er helt sprød og gylden på alle sider. Hæld stykkerne fra panden over i en skål og gem til senere.
- Skyld og skær svampe, aubergine og rød peberfrugt i små tern. Hæld lidt ekstra olie på panden og steg finthakket løg og hvidløg. Hæld grøntsagerne med op på panden. Lad det stege sammen et par minutter.
- Tilsæt tomatpuré og godt med paprika, og lad det simre sammen med grøntsagerne.
- Tilsæt hakkede tomater sammen med 1 grøntsagsbouillon blandet med 1 dl. vand. Rør grundigt sammen og hæld sojafløden i lidt efter lidt. Drys godt med friskkværnet peber.
- Lad simre i 10 min under middel varme og smag til med paprika, salt og peber undervejs. Tilsæt lidt ekstra vand, hvis konsistensen bliver for tyk. Kog risene imens.
- Til sidst hældes tofuen i. Server paprikagryden med lune ris, fladbrød og frisk basilikum eller persille.