Falafel af dåsekikærter


Ingredienser

  • 2 ds kikærter
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • bredbladet persille
  • salt og peber
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1/2 dl aquafaba
  • 3/4 dl rasp
  • 1 tsk bagepulver
  • 1dl smagsneutral olie

Tænd ovnen på 200°.

Hæld kikærterne i en sigte, og skyl dem. Lad vandet dryppe af.

Pil løg og hvidløg, og hak det groft. Skyl persillen.

Blend kikærter, løg, hvidløg, persille, salt, peber, spidskommen og koriander til en fin masse i en blender eller foodprocessor.

Rør aquafaba, rasp og bagepulver i kikærtemassen med en ske.

Form falafler med hænderne, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Pensl falaflerne med olie på alle sider.

Steg falaflerne i ovnen i ca. 30 minutter. Vend og pensl dem med mere olie efter 10 og 20 minutter.