Ingredienser
- 2 ds kikærter
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- bredbladet persille
- salt og peber
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- 1/2 dl aquafaba
- 3/4 dl rasp
- 1 tsk bagepulver
- 1dl smagsneutral olie
Tænd ovnen på 200°.
Hæld kikærterne i en sigte, og skyl dem. Lad vandet dryppe af.
Pil løg og hvidløg, og hak det groft. Skyl persillen.
Blend kikærter, løg, hvidløg, persille, salt, peber, spidskommen og koriander til en fin masse i en blender eller foodprocessor.
Rør aquafaba, rasp og bagepulver i kikærtemassen med en ske.
Form falafler med hænderne, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Pensl falaflerne med olie på alle sider.
Steg falaflerne i ovnen i ca. 30 minutter. Vend og pensl dem med mere olie efter 10 og 20 minutter.