Ingredienser
- 2 løg, finthakkede
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 porre, i tynde ringe
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk stødt spidskommen
- 0,50 tskkarry
- 3 kartofler, groftrevet
- 3 gulerødder, groftrevet
- 3 dåser flåede tomater
- 100 g koncentreret tomatpuré
- 1 tsk tørret timian
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 100 g suppenudler
- 0,50 dl piskefløde
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
Sådan:
Varm olie op i en gryde og sauter løg, hvidløg og porrer ved middelvarme, til de er bløde. Tilsæt paprika, spidskommen og karry og lad det stege med i et par minutter under omrøring.
Tilsæt kartofler og gulerødder og dernæst flåede tomater, tomatpuré, timian og bouillon og lad det simre i 15-20 minutter.
Blend suppen i en kraftig blender, til den er helt cremet og smag til med piskefløde, salt og peber. Kom suppen tilbage i gryden, tilsæt suppenudler og lad dem simre i et par minutter, til de er møre.