Tomatsuppe


Ingredienser

  • 2 løg, finthakkede
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 porre, i tynde ringe
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 0,50 tskkarry
  • 3 kartofler, groftrevet
  • 3 gulerødder, groftrevet
  • 3 dåser flåede tomater
  • 100 g koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 100 g suppenudler
  • 0,50 dl piskefløde
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet

Sådan:

Varm olie op i en gryde og sauter løg, hvidløg og porrer ved middelvarme, til de er bløde. Tilsæt paprika, spidskommen og karry og lad det stege med i et par minutter under omrøring.

Tilsæt kartofler og gulerødder og dernæst flåede tomater, tomatpuré, timian og bouillon og lad det simre i 15-20 minutter.

Blend suppen i en kraftig blender, til den er helt cremet og smag til med piskefløde, salt og peber. Kom suppen tilbage i gryden, tilsæt suppenudler og lad dem simre i et par minutter, til de er møre.