Vindaloo

Vindaloo med tofu og grøntsager

Ret Hovedret
Køkken Indisk

Ingredienser

Tofu

  • 400 g fast tofu – stegt – se opskriften

Til sauce

  • 2 spsk. olie
  • 1 løg finthakket
  • 2-3 fed hvidløg finthakket
  • 1 spsk. fintrevet ingefær
  • 1 spsk. vindaloo-krydderipasta eller se opskrift nedenfor
  • 1 tsk. chilipulver juster efter smag
  • 1 dåse hakkede tomater ca. 400 g
  • 1 dåse kokosmælk ca. 400 ml
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • Salt og friskkværnet peber

Grøntsager – det er bare forslag – brug hvad du har

  • 1 rød peberfrugt skåret i tern
  • 200 g broccoli i buketter
  • 200 g blomkål i buketter

Sådan gør du

Saucen:

  • I en stor gryde eller dyb pande varmes 2 spsk. olie op. Svits løgene, indtil de er bløde og klare.
  • Tilsæt hvidløg og ingefær, og steg i et minut, indtil det dufter.
  • Tilsæt vindaloo-krydderipasta og chilipulver, og steg i et halvt minut, mens du rører rundt.
  • Hæld de hakkede tomater og kokosmælken i gryden, og rør det godt sammen.
  • Tilsæt æblecidereddike, og lad saucen simre i 10 minutter.

Grøntsager:

  • På en pande kan rød peber steges en smule
  • Tilsæt blomkåls- og broccolibuketter samt den røde peberfrugt til saucen.
  • Læg låg på, og lad det simre i 10-15 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre, men stadig har lidt bid.

Tofu:

  • Rør de stegte tofu-tern i. Varm det hele igennem i et par minutter, så tofuen bliver varm og suger smag til sig. Smag til med salt og peber.

Servering:

  • Server vindalooen varm ris, naanbrød og evt en frisk salat.

Vindaloo-krydderipasta

Ret Krydderiblandinger
Køkken Indisk

Ingredienser

  • 1 tsk. chiliflager
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1/2 tsk. stødt ingefær
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. sort peber

Sådan gør du

  • Bland krydderierne med lidt vand, indtil det danner en pasta.