Vindaloo med tofu og grøntsager
Ingredienser
Tofu
- 400 g fast tofu – stegt – se opskriften
Til sauce
- 2 spsk. olie
- 1 løg finthakket
- 2-3 fed hvidløg finthakket
- 1 spsk. fintrevet ingefær
- 1 spsk. vindaloo-krydderipasta eller se opskrift nedenfor
- 1 tsk. chilipulver juster efter smag
- 1 dåse hakkede tomater ca. 400 g
- 1 dåse kokosmælk ca. 400 ml
- 1 spsk. æblecidereddike
- Salt og friskkværnet peber
Grøntsager – det er bare forslag – brug hvad du har
- 1 rød peberfrugt skåret i tern
- 200 g broccoli i buketter
- 200 g blomkål i buketter
Sådan gør du
Saucen:
- I en stor gryde eller dyb pande varmes 2 spsk. olie op. Svits løgene, indtil de er bløde og klare.
- Tilsæt hvidløg og ingefær, og steg i et minut, indtil det dufter.
- Tilsæt vindaloo-krydderipasta og chilipulver, og steg i et halvt minut, mens du rører rundt.
- Hæld de hakkede tomater og kokosmælken i gryden, og rør det godt sammen.
- Tilsæt æblecidereddike, og lad saucen simre i 10 minutter.
Grøntsager:
- På en pande kan rød peber steges en smule
- Tilsæt blomkåls- og broccolibuketter samt den røde peberfrugt til saucen.
- Læg låg på, og lad det simre i 10-15 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre, men stadig har lidt bid.
Tofu:
- Rør de stegte tofu-tern i. Varm det hele igennem i et par minutter, så tofuen bliver varm og suger smag til sig. Smag til med salt og peber.
Servering:
- Server vindalooen varm ris, naanbrød og evt en frisk salat.

